Rietadt

Alles wat je over het trekken van een pijpje moet weten

Studenten Traditie

Wat is een Rietadt?

Voor de meeste studenten is een Rietadt zeker geen nieuw begrip. Maar kom je net om de hoek kijken, vanuit je scholieren leven? Ben je nog niet helemaal bekend met alle studenten termen? Geen zorgen, wij helpen je op weg! Een Rietadt is simpelweg het wegdrinken van een biertje met behulp van een rietje. Je plaats het rietje in het biertje en buigt hem af met je hand. Hierdoor kun jij blijven drinken en wordt er via het rietje lucht in het flesje gezogen. Zo kun je een biertje heel snel adten. Dat is een Rietadt! Je kunt ook even de WikiHow bekijken, daar staat stap voor stap hoe je een Rietadt kunt trekken.

RietPijp Heineken
Plastic riet afval

Tijden veranderen

Wegwerp plastic verbod vanaf 2021

Tot nu toe gebruikte men hier altijd een plastic rietje voor. Op een goede avond worden er meer dan 5 rietjes gebruikt per persoon. Dit is natuurlijk allemaal erg leuk maar helaas heeft dit ook een keerzijde. Eenmalig gebruik maken van zoveel rietjes per borrel heeft bepaald geen positief effect op het milieu. De afgelopen jaren werd er steeds meer wegwerp plastic gebruikt en daarom heeft de EU besloten om Vanaf 2021 alle wegwerp plastics te verbieden in de EU.  

Bekijk onze oplossing

De nieuwe regelgeving is natuurlijk fantastisch nieuws voor het milieu. Maar dit zorgt er wel weer voor dat studenten binnenkort geen Rietadt meer kunnen trekken. Daarom is het hoogtijd voor een alternatief voor de plastic rietjes. De RietPijp biedt hier een innovatieve, makkelijke en werkende oplossing.

RietPijp Technische

Lees wat anderen over de rietpijp zeggen

“Erg handige oplossing. Heel klein dus prima voor aan je sleutels en werkt gewoon echt!”

Klaas jan - Student Farmacie Universiteit Leiden

“Wat een top idee dit. Bespaart ook mega veel plastic en ziet er leuk uit!”

Merel - Student Geneeskunde Universiteit Maastricht

Contact

Je kunt ons bereiken via de mail. Wij streven ernaar om binnen een 24uur je mail te beantwoorden.

Info@derietpijp.nl